Uutiset

4.3.2010Keskustassa tukea puolueen uudistamiselleLue lisää »28.1.2010Lehtomäki ja Kääriäinen puhumaan seminaariinLue lisää »23.12.2009Kommentoi edistysmielisten ehdotuksia puolueen tavoiteohjelmateksteiksiLue lisää »

Pikakysely

Tarvitaanko Suomeen lisää työperäistä maahanmuuttoa?

Yhteystiedot

EKY - Edistysmielisen Keskustapolitiikan Yhdistys
edistysmieliset [ät] edistysmieliset.fi

Miljoona maahanmuuttajaa Suomeen

Perjantai 14.1.2011 klo 19:29

Suomi tarvitsee sankoin joukoin maahanmuuttajia työvoimaksi lähitulevaisuudessa. Edistysmielisten ulkomaalaisillassa keskustellaan siitä, miten saamme houkuteltua maahan lisää ulkomaalaisia töihin ja mitä me voimme tehdä, jotta Suomeen muuttajat kotoutuisivat maahan parhaiten. Paikalla yllätysvieraita ja kansanedustajaehdokkaita keskustelemassa siitä, mitä tulevaisuuden Suomi tarvitsee.

Samassa yhteydessä pidetään Edistysmielisen Keskustapolitiikan Yhdistyksen vuosikokous, joten voit myös vaikuttaa tämän vuoden tulevaan toimintaan.

Aika: to 20.1. klo 19.00

Paikka: Keskustan puoluetoimisto, Apollonkatu 11 A, Helsinki

Ilmoittautuminen viimeistään to 20.1. klo 10.00 lomakkeella osoitteessa

http://www.edistysmieliset.fi/lomake.html?id=6

27 kommenttia .

Timo Laaninen puoluesihteeriksi

Keskiviikko 23.6.2010 klo 11:56

Timo Laaninen valittiin Keskustan puoluesihteeriksi Lahden puoluekokouksessa. Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistyksen ehdokas pitää tärkeänä aatteen ja luottamuksen palauttamista keskustaan.

7 kommenttia .

Uusi avoin Keskusta

Tiistai 23.3.2010 klo 0:10

Keskustan edistysmielisten Uusi avoin Keskusta -ohjelma esittää puolueen laajaa uudistamista. 

Ohjelman mukaan puolueen puheenjohtaja tulisi valita neuvoa-antavan jäsenäänestyksen jälkeen puoluekokouksessa. Puoluesihteeri tulisi valita puoluekokouksessa puolueen puheenjohtajan esityksestä.

Keskustan edistysmieliset esittävät ohjelmassa useita uudistusvaatimuksia puolueen toimintatapoihin. Edistyskmieliset vaativat myös uudistuksia rahanjakoa koskeviin sääntöihin puolueen sisällä.

Lue Uusi avoin Keskusta -ohjelma >>
Lue tiedote "Keskustassa tukea uudistuksille" >>

1 kommentti .

HS:n politiikan esimies arvioi median ja politiikan suhdetta

Maanantai 22.3.2010

Viime lauantaina pidettyä median ja politiiikan suhdetta käsittelevää seminaaria varten haastateltiin Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimiestä, Marko Junkkaria.

Katso lyhyet videot ja kommentoi Junkkarin lausuntoja tämän kirjoituksen jatkosivulla.

Lue lisää »

6 kommenttia .

Ikuisesti sinun - Mediaseminaari 20.3. Tampereella

Torstai 25.2.2010 klo 13:47

Politiikan ja median suhdetta puidaan median tekijän, median kohteen ja median vastaanottajan näkökulmasta.

Talkshown tapaan toteutetun mediaseminaarin kutsuvieraina ovat Yleisradion väistyvä toimitusjohtaja Mikael Jungner, kansanedustaja Antti Kaikkonen sekä tutkija Erkka Railo Turun yliopistosta. Keskustelun juontaa toimittaja Johanna Korhonen.

Tilaisuuden järjestävät Keskustan edistysmieliset, Kerttu-verkosto ja Keskustan lehtimiehet.

la 20.3. klo 12-14, Museokeskus Vapriikki, Tampellan tehdasalue, Tampere

llmoittaudu lomakkeella pe 19.3. mennessä >>

2 kommenttia .

Puolue muuttuu sitä muuttamalla - Vuosikokous 3.3.

Torstai 25.2.2010 klo 12:49

Tervetuloa Keskustan edistysmielisten vuosikokoukseen. Käymme läpi tämän vuoden tulevaa toimintaa, Keskustan uudistamista käytännössä ja valmistaudumme puoluekokoukseen.

Ke 3.3. klo 18 Cargotecin edustushuvila, Huvilakatu 1, Helsinki 

Tarjoiluiden takia ilmoittauduthan 2.3. mennessä >>

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Millainen tulevaisuuden Keskusta? - Aateseminaari 5.2.

Torstai 28.1.2010

Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistys Eky järjestää aateseminaarin

KESKUSTALIBERALISMI 20 VUOTTA - MILLAINEN TULEVAISUUDEN KESKUSTA?

Pe 5.2.2009 klo 15.00-20.30, Botta, Helsinki

Puhujina Olli RehnAnu Vehviläinen, Paula Lehtomäki, Seppo KääriäinenAnna-Mari Vimpari ja Annika Saarikko.

Lue lisää »

2 kommenttia .

Edistysmieliset Keskustan tavoiteohjelmasta: Kansainvälisyys

Maanantai 21.12.2009 - Edistysmieliset

Keskusta-aate perustuu kansainvälisessä politiikassa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseen sekä ympäristön suojeluun.

Keskusta pyrkii myös mataliin rajoihin maailmassa. Puolue pyrkii sekä ihmisten helppoon liikkumiseen että protektionismin torjuntaan. Kaupan esteet ovat hyväksyttävät vain kun niillä voidaan painostaa hallituksia ihmisoikeuksien parantamiseen tai ympäristönsuojeluun.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Edistysmieliset Keskustan tavoiteohjelmasta: Hyvinvointi

Sunnuntai 20.12.2009 - Edistysmieliset

Ihmisten hyvinvointi – mitä ihminen tarvitsee?

Keskusta-aatteen mukaisesti peruspalveluiden on oltava kaikkien Suomessa asuvien saavutettavissa asuinpaikasta, varallisuudesta, iästä tai äidinkielestä huolimatta. Jokaisen on saatava korkealaatuinen koulutus ja terveyspalvelut.

Palveluita voidaan järjestää niin julkisesti kuin yksityisestikin. Päämäärärien saavuttaminen on tärkeintä, käytetyt keinot toissijaisia.

Keskusta pyrkii yhteisöllisyyden tukemiseen. Julkisten palveluiden järjestäminen ei poista yksilöiltä vastuuta välittää lähimmäisistään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Edistysmieliset Keskustan tavoiteohjelmasta: Talouspolitiikka

Lauantai 19.12.2009 - Edistysmieliset

Keskusta pyrkii talouden kasvuun, jotta Suomessa voidaan turvata hyvinvointi väestön ikääntymisestä ja ilmastomuutoksen kustannuksista huolimatta. Keskusta pyrkii lisäämään talouskasvua myös EU:ssa, koska vientimarkkinoiden kasvaminen lisää hyvinvointia myös Suomessa.

Talous sopeutetaan hyödyntämään tehokkaammin globalisoituneita markkinoita ja kestämään ilmastonmuutoksen vaikutukset vahvistamalla uusia tuotantoaloja, esimerkiksi bioenergia-alaa. Talouskasvun mahdollisuuksissa myös hyödynnetään se, että esimerkiksi tuontienergian käyttöä voidaan vähentää osana ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Rakas Joulupukki,

Torstai 17.12.2009 - Taru Savolainen

Anna maailmalle ja minulle, syntymättömille lapsilleni ja lastenlapsilleni lahjaksi poliittisesti sitova, kunnianhimoinen ilmastosopimus, jonka pohjalta laatia ensi tilassa laillisesti sitova sopimus.

Lue lisää Taru Savolaisen blogista >

Kommentoi kirjoitusta.

Talvisota myyttinä tai brändinä

Maanantai 7.12.2009 - Laura Kolbe

Talvisotaan liitetyt arvot ovat edelleen syvästi eurooppalaisia: oikeudenmukaisuus, demokratian puolustaminen, tasa-arvoinen toiminta rinta rinnan, yhteiseen asiaan ”hyvään” uskominen, rohkeuden ja innovatiivisuuden osoittaminen kovan paineen alla. Talvisota kelvannee siis brändityön ainekseksi moraalisilta ulottuvuuksiltaan.

Lue lisää Laura Kolben blogista >

Kommentoi kirjoitusta.

Paremmin koulutetuilla naisilla vaikeuksia saada töitä yrityksistä

Tiistai 1.12.2009 - Satu Mäki-Lassila

"Men with degrees are also not as likely to face the same level of competition among their peers. “It’s a new thing for women to be working outside the home,” Dr Ridge said. “It offers opportunities, independence, income.” A higher education was also often seen as a way to attract a better husband, she said. As a result, some of the country’s most dedicated and promising workers are women. "

Lue lisää Satu Mäki-Lassilan blogista >

Kommentoi kirjoitusta.

Patriootit, petturit, media ja sananvapaus

Maanantai 30.11.2009 - Laura Kolbe

Suomalainen mies lyö, mutta niin lyö mies muuallakin, ja asiaa ei pidä yleistää. Nainenkin lyö, lapset lyövät toisiaan jne. Ongelma on monitasoinen ja pelkistäminen vain tukee kielteistä suomalainen mies ja puukko -kuvaa, joka pohjoismaissa jo muutenkin elää sitkeänä.

Lue lisää Laura Kolben blogista >

Kommentoi kirjoitusta.

Alkaako turvallisuus määrittää arjen?

Torstai 26.11.2009 - Mika Rossi

Määrätietoisella metropolipolitiikalla voidaan vielä torjua tai vähintäänkin hidastaa syrjäytyneiden asuinalueiden muodostumista. Tämä edellyttää mahdollisimman nopeasti kuntarajat ylittäviä toimia, joilla sosiaalista eheyttä voidaan vaalia ja käyttää alueen kaikkia resursseja suunnitelmallisesti koko-naisuus huomioiden.

Lue lisää Mika Rossin blogista >

Kommentoi kirjoitusta.

Kaupunkinäkökulmaa

Tiistai 24.11.2009 - Ilkka Halava

Ympärivuorokautinen kaupan aukiolo tarkoittaa, että kuluttajan tarpeeton stressi aikatauluista ja palveluista vähenee. Palvelutarjonta sopeutuu ihmisten elämänrytmiin, ei päinvastoin. Samaan pyritään palveluiden sähköisessä, ei-reaaliaikaisessa tarjonnassa. Kaikki palvelut, joita voidaan tarjota verkossa ilman aukioloaikoja, tulisi viedä verkkoon.

Lue lisää Ilkka Halaven kolumnista >

Kommentoi kirjoitusta.

Ahkerat suomalaiset

Keskiviikko 18.11.2009 - Mika Rossi

Ahkeruus, kannustavuus ja pienituloisten asia vaativat tässä ajassa kristallointia. Tilanteessa, jossa ihmisten perusturvaa parannetaan ja pienituloisten verotusta kevennetään enemmän kuin koskaan, meidän on voitava olla vapaita vasemmiston kateuspuheista. Ahkeruus ei läheskään aina ole taloudellisesti kannattavaa.

Lue lisää Mika Rossin blogista >

Kommentoi kirjoitusta.

Sinivalkoiset siivet ja suru puserossa..

Maanantai 16.11.2009 - Laura Kolbe

Finnair kuten niin monet muutkin lentoyhtiöt ovat olleet todella ”kansallisia”, sanan positiivisessa mielessä. Koneet ovat symboloineet suomalaista osaamista, tyyliä ja ammattitaitoa, joka jossain elämän vaiheessa on koskettanut useimpia suomalaisia. Nyt maailma on muuttunut, kansallisuus ei enää elätä liikkumisen globaaleissa bisneksissä.

Lue lisää Laura Kolben blogista >

1 kommentti .

Valtion roolia ei saa kasvattaa väärillä alueilla

Sunnuntai 15.11.2009 - Mika Rossi

Kansakuntien hakiessa tietä ulos uuteen nousuun, on nostettu esiin näkemys vahvemmasta valtiosta ja julkisen vallasta. Epäilemättä Suomenkin talouden pysähdyttyä kuin seinään, myös täällä on pohdittava kansakunnan menestyskonseptia tuleville vuosikymmenille.

Lue lisää Mika Rossin blogista >

2 kommenttia .

Jäsenäänestys Keskustan puheenjohtajasta - liity Facebook-ryhmään

Sunnuntai 1.11.2009 - Visa Noronen

Keskustan jäsenten täytyy päästä sanomaan sanansa suoraan puolueen seuraavasta puheenjohtajasta: puolueen tulee järjestää jäsenäänestys.

1. Suomen Keskustaan kuuluu jäsenten jatkuva kuuleminen. 
2. Äänestys voidaan järjestää jäsenille helposti ja huokeasti internettiä hyödyntäen.
3. Puolueen säännöt sallivat neuvoa-antavan äänestyksen.
4. Uusi, avoin Keskusta syntyy toimintatapoja nykyaikaistamalla.

Liity ryhmään "Jäsenäänestys Keskustan puheenjohtajasta" Facebookissa ja näytä, että tuet jäsenäänestystä ja uuden, avoimen Keskustan rakentamista.

3 kommenttia .

Vanhemmat kirjoitukset »