Uutiset

4.3.2010Keskustassa tukea puolueen uudistamiselleLue lisää »28.1.2010Lehtomäki ja Kääriäinen puhumaan seminaariinLue lisää »23.12.2009Kommentoi edistysmielisten ehdotuksia puolueen tavoiteohjelmateksteiksiLue lisää »

Pikakysely

Tarvitaanko Suomeen lisää työperäistä maahanmuuttoa?

Yhteystiedot

EKY - Edistysmielisen Keskustapolitiikan Yhdistys
edistysmieliset [ät] edistysmieliset.fi

Keskustassa tukea puolueen uudistamiselle

04.03.2010

Keskustassa on halua uudistaa puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerin valintatapaa. Keskustan edistysmielisten kyselyssä selvä enemmistö vastaajista kannattaa puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerin valintatavan uudistamista.

Kyselyyn osallistujat kannattivat Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistyksen Uusi avoin Keskusta -ohjelman tavoitteita, joihin kuuluu puoluejohdon valintatavan uudistamisen lisäksi myös esityksiä puolueen toimintatapojen ja rahoituksen avoimuuslinjausten uudistamisesta.

Puoluesihteeri valittava puheenjohtajan esityksestä

Ohjelman mukaan puolueen puheenjohtaja tulisi valita neuvoa-antavan jäsenäänestyksen jälkeen puoluekokouksessa. Puoluesihteeri tulisi valita puoluekokouksessa puolueen puheenjohtajan esityksestä.

Puoluekokouksen toimintaa tulisi parantaa puoluekokousaloitteiden seurannan parantamisella ja antamalla aloitevastauksiin kommentointimahdollisuus internetin kautta. Puolueen jäsenille tulisi tehdä sähköisiä kyselyitä ja puoluejohdon tulisi olla yhteydessä puolueen jäseniin kuukausittaisen videochatin kautta.

Säännöt puolueen sisäiseen rahanjakoon

Nyt hyväksytyssä ohjelmassa vaaditaan puoluetta tekemään selkeitä sääntöjä puolueen sisäiseen rahanjakoon. Jos puolue jakaa rahaa yksittäisille ehdokkaille, kaikki rahanjakopäätökset tulisi myös julkistaa internetissä. Puolueen tulee myös luoda eettiset säännöt rahalahjoituksista.

Vastaajia oli vajaat 50. Kysely tehtiin Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistyksen järjestämässä Keskustan uudistamista käsittelevässä tilaisuudessa Helsingissä Bottalla 5.2.2010. Ohjelman eri kohtien kannatus vaihteli sadan prosentin ja hieman yli puolen välillä. Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistyksen vuosikokous poisti ohjelmaluonnoksesta kohdat, jotka eivät saaneet kyselyssä enemmistön kannatusta.

Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistys ry (Eky) toimii sateenvarjona keskustalibe­raaleille kaikkialla Suomessa. Se nojautuu sekä kansainväliseen libera­lismiin että suomalaisen edistysmielisen ja tasavaltaisen liikkeen aateperintöön. Muodollisesti Eky on Suomen Keskustan Helsingin piirin paikallisosasto.

Lisätietoja:
Visa Noronen
Puheenjohtaja, Edistysmielisen keskustapolitiikan yhdistys
e-mail: edistysmieliset ät edistysmieliset.fi

Ohjelma verkkosivulla http://www.edistysmieliset.fi/3

04.03.2010Keskustassa tukea puolueen uudistamiselle
28.01.2010Lehtomäki ja Kääriäinen puhumaan seminaariin
23.12.2009Kommentoi edistysmielisten ehdotuksia puolueen tavoiteohjelmateksteiksi
16.11.2009Aateseminaari 5.2. Bottalla - Tule keskustelemaan Keskustan tulevaisuudesta
13.10.2009Iltatilaisuus 5.11.: Elämää vaalirahakohun jälkeen - onko sitä?
19.08.2009Ohjelmatyö alkaa
24.02.2009Ensimmäinen uutiskirje julkaistu
19.02.2009Keskusta liittyi Twitteriin
11.02.2009Edistysmielisten uutiset Twitterissä
09.02.2009Edistysmielisten kotisivut avattu

Siirry arkistoon »